We beschikken op onze school vanaf begin februari over een prachtige schoolbibliotheek. Deze bibliotheek is opgezet in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheek, Bibliotheek Lek & Ijssel en wordt onderhouden door zeer enthousiaste vrijwillige (groot)ouders.

De schoolbibliotheek bestaat uit een uitgebreide en aantrekkelijke collectie prentenboeken, leesboeken en informatieve boeken. Jaarlijks worden er nieuwe boeken aangeschaft, waardoor de collectie actueel en aantrekkelijk blijft. Het uitgangspunt van de schoolbibliotheek is leesbeleving en leesplezier.

Alle kinderen van De Rank zijn automatisch lid van de openbare bibliotheek, met hetzelfde lidnummer lenen ze ook in de schoolbieb. Het is gebleken dat kinderen die kunnen beschikken over een schoolbibliotheek ook meer lenen bij de openbare bibliotheek.

Ook vanuit thuis kunnen de kinderen de collectie van de schoolbibliotheek raadplegen. Dat kan via de volgende link: LINK PORTAL. Hier kunnen ze zien welke boeken er op school beschikbaar zijn en/of een boek reserveren. Maar ook zijn hier voor uw kind interessante leestips en nieuws te vinden.

De collectie boeken van de schoolbibliotheek is volledig gescheiden van de openbare bibliotheek. Dit betekent ook dat de boeken van de schoolbibliotheek op school blijven.

Neem eens een kijkje in onze schoolbibliotheek en op de site van onze schoolbieb. U bent van harte welkom!